Capítol 1: La Síndrome de la pàgina en blanc
El primer capítol de ‘Els Apuntadors’, el podcast de teatre d’IB3, analitza com començar a escriure un relat teatral. Com apareix la inspiració? S’ha de buscar-la, es pot treballar? Qüestions que abordem amb el dramaturg, guionista i filòsof mallorquí, Jaume Miró, que assegura que ‘s’escriu a sobre’, i l’actriu María Lluïsa Oliva (Malu) Morro, experta en improvització. Ells son els encarregats d’iniciar el relat teatral que es construirà capítol rere capítol en aquest podcast. Una història en la qual, a més, han d’anar, incorporant algunes de les frases, paraules i reflexions que fa la gent del carrer després d’haver pogut tafanejar un quadern extraviat del quan no en sabem res.
Capítol 2: M’he enamorat de Pablo Casado
El segon episodi del podcast teatral d’IB3 Ràdio se centra en com fer un guió, en els diferents gèneres teatral i la dramatúrgia. Els protagonistes son la dramaturga i actriu Catalina Florit i el director de l’Institut d’Estudis Eivissencs, Vicent Tur. Debaten, entre d’altres coses, sobre la figura dels dramaturg i si és o no indispensable per al fet teatral. A més, avancen la història de Els Apuntadors on apareix en Pablo Casado…
Capítol 3: Il amore come un pino
Capítol dedicat a la creació de personatges. Ho fem amb Ann Perelló i Rodo Gener, dos actors amb una llarga trajectòria sobre els escenaris. Quina part d’ells donen al personatge, i quines coses del personatge els queda en acabar? Coincideixen en què això de ‘despullar-se’ dalt l’escenari no els convenç. Mentre n’Ann s’ha interpretat a si mateixa en la seva darrera obra en Rodo diu que fins que no posa dret el personatge, aquest no agafa forma. El relat teatral del podcast evoluciona amb una improvització plena d’humor.
Capítol 4: Direcció escènica
Els nostre convidats d’aquest capítol son Merche Chapí (Directora i fundadora del grup teatral i l’escola CAP, de Eivissa) i Sergi Marí (director menorquí). Potser és la visió més global de tot allò que esdevindrà damunt l’escenari, és la idea i les directrius que duran a que l’obra tengui una execució concreta. Entre directors permeables i d’altres no tant veurem diferents maneres, tant per moment personal, com històric, de dirigir. També ells seran víctimes del joc dels apuntadors. Quin caire agafarà el nostre relat en aquest capítol?
Capítol 5: Assajos i posada en escena
Trepitgem escenari!! De la mà d’una actriu i un dramaturg, Enka Alonso i Rafa Gallego, pujam als escenaris que ells han habitat. Com arranca i transcorre la posada en escena? Quin és el paper de cadascú i com evolucionen els assajos en una obra teatral? En aquest capítol, a més de ser espectadors de les ganes que tenen els nostres convidats de treballar junts en algun projecte, veurem com el nostre relat agafa un gir d’alló més estrambòtic on el menjar tendrà connotacions ben eròtiques.
Capítol 6: La trama dels calcetins desaparellats
Capítol dedicat als escenògrafs.
Són qui s’encarreguen de l’espai, de donar-li forma i vestir-lo com si d’un vestit fet a mida es tractàs. Dissenyadors d´ambients i d´històries, na Xesca Salvà i en Rafel Lladó han dibuixat al nostre relat una trama ben interessant, deixant ben clar que els escenògrafs tenen una bona dosi d’imaginació. Passejant per la seva història laboral tractarem un punt clau per qualsevol peça teatral, com és l’escenografia.
Capítol 7: Assaig general
Ja hi ha nervis!! Arribat en aquest punt tot el peix ja està venut. O no?! Encara és permès fer canvis després de setmanes o mesos fent feina? Donant forma i vida a uns personatges, a una història, a un espai? Sobre com viuen aquest moment previ a l’estrena i si pensen que l’assaig general “ha d’anar malament” perquè l’estrena sigui un èxit, en xerram amb l’actor menorquí Àlvar Triay i l’actor i director formenterenc Miquel Costa, qui afegiran el darrer tram a la història dels Apuntadors.
Capítol 8: L’estrena!
Ha arribat el moment!!! Amb els nervis a flor de pell vos presentam allò que s’ha anat cuinant entorn dels nostres micros durant tots aquests capítols. Analitzam totes les trames, històries i girs que ha anat patint el relat que els nostres convidats han anat creant aquestes darreres setmanes. N’Axel i na Sílvia en faran la seva pròpia interpretació, serà la mateixa que vosaltres? I el més important, hi haurà algú de les nostres illes que s’atrevirà a cosir tota aquesta creativitat i pujar-la dalt un escenari?